Lélegzetüket visszafojtva figyelik a piacok a koronavírust

Immár 8 hete terjed a vírus szerte a világon és úgy tűnik, mintha senki nem tudná azt feltartóztatni.

Egész városok vagy akár országok kerülnek karanténba, mint Kínában vagy Olaszországban, repülőjáratokat törölnek, kiállításokat és vásárokat, valamint egyéb nagyszabású rendezvényeket mondanak le – és végül, de nem utolsósorban:

A világgazdaságot is érinti a vírus; a nemzetközi tőzsdéken milliárdok égnek el – a politika pedig egyelőre tehetetlennek tűnik. De nem lehet, hogy egy kis hisztéria is van a dologban, ha például arra gondolunk, hogy a halálozási ráta egy akut influenzáéval hasonlítható össze?

Befektetői szemszögből, és egy olyan korrekció figyelembe vétele mellett, amely a pénzügyi rendszer részeként már amúgy is esedékes volt, az elkövetkező 2 hétben kell meghozni a döntést, hogy ezeken az árszinteken nem érdemes-e még többet vásárolni az OptiMix portfólióinkból, hogy az így elért kedvező átlagárfolyamot a saját javunkra tudjuk fordítani.

Hiszen végeredményben nem a pillanatokban, hanem hosszútávon gondolkodunk, ez teszi olyan értékessé az OptiMix termékeinket.
Míg az MSCI World Index az év eleje óta mintegy 10 %-ot esett, addig pl. az OptiMix A termékünk 70 %-os alaprészesedéssel éppen csak egy enyhe 0,2 %-os mínuszt jegyzett.

Ennek a stabilitásnak az alapján, amelyet az OptiMix A termékünk képvisel, a jelenlegi piaci helyzet a befektetők számára jó belépési pontot jelenthet további befektetések eszközölésére.

Timberland Corona News

Jogi nyilatkozat:

Jelen dokumentum tartalma csak általános tájékoztatásul szolgál. Ezek nem jelentenek független pénzügyi elemzést, sem pénzügyi vagy befektetési tanácsadást, csupán egy tájékoztató és reklámcélú dokumentum. Az információk nem jelenthetnek irányadó döntési alapot egy befektetési döntés meghozatalában.

A jelen dokumentumban felsorolt információk különösen nem minősülnek befektetési tanácsadásnak vagy befektetési ajánlásnak egy bizonyos értékpapír vagy pénzügyi eszköz tekintetében; ugyanígy nem jelentenek ezek bizonyos értékpapírok megszerzésére vagy értékesítésére vagy egyéb jogilag kötelező érvényű (vásárlásra vagy értékesítésre vonatkozó) szándéknyilatkozat megtételére való felhívást sem. Az információk nem minősülnek befektetési ajánlásnak vagy befektetési stratégia ajánlásának az értékpapírok kereskedelméről szóló német törvény 85. § (1) bek. szerint az 569/2014-es számú EU-rendelet 3. cikkelyének 1. bek. 34., 35. pontjaival összefüggésben; a nevezett információk kizárólag nem kötelező érvényű és tájékoztató jellegű információk. Éppen ezért nem is felel meg valamennyi, a befektetési ajánlásokra és a befektetési stratégiai ajánlásokra és azok előállítására vonatkozó törvényi előírásoknak.

Különösen nem veszik figyelembe jelen dokumentum információi az egyes befektetők egyéni befektetési céljait vagy pénzügyi körülményeit. A tartalmakban és az információkban megadott értékelések, becslések és előrejelzések kizárólag a Timberland Capital Management GmbH szubjektív véleményét vagy megítélését tükrözik, azokat bármikor módosíthatjuk és ezek tekintetében nem vállalunk garanciát.

Amennyiben ezen dokumentum pénzügyi eszközök vagy egyéb befektetési tárgyak értékalakulását mutatja be, úgy az csupán tájékoztató jellegű. A korábbi értékalakulások nem jelentenek megbízható indikátort a jövőbeni értékalakulás tekintetében. Az indexek értékalakulásának bemutatása úgyszintén csupán az aktuális vagy múltbéli piaci helyzet bemutatását szolgálja és semmi esetre sem értendő ajánlásként egy bizonyos index vagy ezt követő pénzügyi eszköz megvásárlására vagy értékesítésére.

A jelen dokumentumban a Timberland Capital Management GmbH által gondosan felkutatott információk helyességéért és pontosságáért, melyek nyilvánosan hozzáférhető forrásokból származnak és/vagy amelyeket harmadik felek bocsátottak rendelkezésre, a Timberland Capital Management GmbH kifejezetten nem vállal garanciát. A Timberland Capital Management GmbH nem felel továbbá veszteségekért, melyeket a jelen írás olvasója egy annak alapján meghozott befektetési döntésből közvetlen vagy közvetett módon elszenved.