Timberland Értékpapírok
OptiMix B (Kiegyensúlyozott)

A maximum a cél

A Timberland Securities 29 bevált és bizonyított befektetési alaphoz kínál Önnek egyszerű hozzáférést.

Valamennyi célalap vagyona különvagyonként (Sondervermögen) védett, így Önnek, mint befektetőnek extra biztonságot kínál

Befektetési elvek

Amennyiben Ön is részesedni szeretne a világ legnagyobb és legsikeresebb vagyonkezelőinek befektetéseiből, akkor a Timberland Értékpapírok (Index certifikátok) éppen az Ön számára megfelelő befektetési termékek. Portfólióinkon keresztül, olyan globális befektetési megoldásokat érhet el, amelyek a kiváló diverzifikációnak és a szigorú kockázatkezelésnek köszönhetően egy adott terméken belül is képesek olyan előnyöket biztosítani, amely minden befektető vágya. Nevezetesen, közepesen alacsony kockázat vállalás mellett, vonzó euró kamatokat érhet el. 

Az alapkezelő társaság célbefektetéseinek felépítése

TIMBERLAND Értékpapírok
OptiMix B
Kiegyensúlyozott²

OptiMixB_final hozamportfólióba 60% Global Large-Cap Blend Equity Global Equity Income Global Large-Cap Growth Equity Global Large-Cap Value Equity Global Small/Mid-Cap Equity Asia-Pacific incl. Japan Equity Canada Equity EUR Agressive Allocation Asia-Pacific ex-Japan Equity USD Agressive Allocation 20% részarányban a nemesfém portfólióba arany ezüst platina palládium 20% részarányban a kamatozó portfólióba jelzáloglevelek

Profil

Törzsadatok:

TIMBERLAND Értékpapírok
OptiMix B
Kiegyensúlyozott

Timberland OptiMix B
Kategória
Indexált értékpapírok
Index
OptiMix B Index
Kamatfizetés
4,25% éves
Kamatifizetési időpontok
05.15 és 11.15
Pénznem
EUR
WKN
TSR6BD
ISIN
Letét
Jegyzékben őrzés
Névérték
1,00 EUR
Minimális jegyezhető összeg
5.000,00 EUR
Befektetői kör
Németország, Ausztria, Magyarország
Befektetési lehetőségek
Egyszeri befektetés
Kibocsátó
Timberland Securities SPC

Esetleges lényeges kockázatok

  • A célbefektetés árfolyamának változásával kapcsolatos kockázat
  • Kibocsátói kockázat
  • Devizakockázat
  • Likviditási kockázat

A kockázatokkal kapcsolatos további információkat az alapul szolgáló 2019.12.04-ig. Alaptájékoztatóban találhat. Az Alaptájékoztató megtalálható a www.timberlandfinance.com oldalon illetve emellett ingyenesen kapható az értékesítésnél (Hüttenallee 137, 47800 Krefeld).

Információk a futamidővel kapcsolatosan:

TIMBERLAND Értékpapírok
OptiMix B
Kiegyensúlyozott

Timberland OptiMix A
Kiadás napja
2019.12.23-ig
Első kereskedési nap
2019.12.23-ig
Minimális futamidő
2023.02.15-ig
Maximális futamidő
2044.02.15-ig

Figyelmeztetés: Amennyiben az indexált értékpapírokat nem értékesítik idő előtt, úgy azok 2044.02.15-én járnak le és az ügyfeleknek az utolsó értékelési napon kalkulált összeget írják jóvá. A minimális tartási időszak 2023.02.15-ig tart. Ezt követően a befektetőnek lehetősége van az indexált értékpapírt idő előtt értékesíteni.

A költségek összetétele

TIMBERLAND Értékpapírok
OptiMix B
Kiegyensúlyozott

Timberland OptiMix B
Ázsió (egy alkalommal)
5%
Egyéb folyamatos költségek
1,71% p.a.

A költségek összetételével kapcsolatos további információkat az alapul szolgáló 2019.12.04-ig. Alaptájékoztatóban illetve a költségekkel kapcsolatos információkban találhat. Az Alaptájékoztató megtalálható a www.timberlandfinance.com oldalon illetve emellett ingyenesen kapható az értékesítésnél (Hüttenallee 137, 47800 Krefeld).

Gyakran ismételt kérdések

Nincsen automatikus felmondás 2026.02.25. napjával. Ennek írásban kell megtörténnie.

Nem, nem kell betartani semmilyen határidőt.

Az Ön felmondása minden év február 25-ével érvényes. Évközi kifizetés tehát nincsen. Ön a felmondása érvényességétől számított 2 héten belül megkapja a pénzét.

Csak kivételes esetekben rendelkezhet idő előtt a pénzével
(kivételes helyzeteket érintő szabályozás). Egy ilyen esetnek a vizsgálata azonban időigényes lehet.
Ha előreláthatólag Ön nem szeretné a pénzét 2026.02.25.-nél hosszabb időszakra befektetni, akkor egy rövidebb minimális tartási idővel rendelkező terméket ajánlanánk Önnek.

A hozam nincsen évi 4,25 %-ra korlátozva. Az évi 4,25 % feletti hozamokat a kifizetéskor jóváírjuk az Ön számára.

Az évi 4,25 %-ot Ön ebben az esetben is megkapja félévente kifizetve.

Letöltések

Itt letöltheti az aktuális dokumentumokat PDF-fájlként.

Alapkezelő menedzser

Dirk Köster

Dirk Köster több évtizedes gyakorlati tapasztalattal rendelkező közgazdász és befektetési szakember, aki az 1990-es évek eleje óta otthon érzi magát a pénzügyi és tőkepiacok világában. Potfolió menedzserként korában olyan híres cégeknél bizonyított, mint a „Dean Witter Reynolds“, a „Merrill Lynch“ vagy a „Prudential. Széleskörű tapasztalataira alapozva hozta létre 1992-ben a Timberland Capital Management GmbH-t.

Fontos információk [Jogi nyilatkozat]

A vagyoni befektetésben való részesedés megszerzése ezen rövid információ alapján nem történhet meg. A korábbi értékalakulással kapcsolatos kijelentések, a szimulációk, a visszatesztelések vagy a prognózisok minden esetben a múltra vonatkoznak és nem tekinthetőek megbízható indikátornak a jövőre nézve, így ezekből nem lehet a jövőbeni hozamokra következtetni. A jövőbeni érték- és áralakulás előrejelzéséhez a történelmi árfolyamalakulások nem jelentenek megfelelő alapot és semmiféle garanciát. A befektetéssel kapcsolatos döntés egyedüli alapját kizárólag a részletes értékesítési tájékoztató (annak mindenkori kiegészítéseivel együtt) képezheti, mely egyéb információkat is tartalmaz egy szakmailag megfelelő befektetési döntés meghozatalának lehetővé tételéhez. Az értékesítési tájékoztató annak mindenkori kiegészítéseivel együtt bármikor ingyenesen rendelkezésre áll az ajánlattevő fióktelepének székhelyén (Hüttenallee 137, 47800 Krefeld), az Ön közvetítőjénél valamint a németországi értékesítésről és tájékoztatásról gondoskodó Timberland Service GmbH irodájában (Hüttenallee 137, 47800 Krefeld).
A vagyoni befektetésekkel járó alapvető kockázatok:
A befektető részére tervezett kifizetések lehetnek a feltételezettnél alacsonyabbak vagy teljesen el is maradhatnak, pl. a célbefektetés alacsonyabb értékesítési hozama miatt.
Az adójogi és/vagy jogi keretfeltételek változhatnak és ezek lehetnek negatív hatással az alapkezelő társaságokra. A részesedésekkel csupán korlátozott mértékben lehet kereskedni; főként egy értékpapír-tőzsdéhez hasonlítható kereskedelmi platform nem lézetik a részesedések tekintetében. Ez azonban nem vonatkozik szükségszerűen a célbefektetésekre (az értékpapírosító társaság(ok) (Verbriefungsgesellschaft) értékpapírjaira). Nagyon kedvezőtlen gazdasági események hatására a befektetők elveszíthetik a befektetett összeget az ázsióval együtt. A befektető alapvetően nem felel harmadik felekkel szemben, amennyiben teljes mértékben befizette a betétjét. Mindazonáltal a vonatkozó német törvény (HGB) 172. §-a alapján a befektető felelőssége az ázsió nélküli betét 0,1 %-a.

Van kérdése?

Mi tudjuk a választ! Fontos nekünk, ami Önnek fontos.

Kérjen egy kötelezettségektől mentes visszahívást és mi ingyenesen tájékoztatjuk termékeinkről